събота, 6 февруари 2016 г.

Случка №1 - Пране на матрак в частен дом

Най-пресния случай на сконфузна ситуация по време на служебните ни задължения е от миналата седмица. Получаваме поръчка за пране на матрак, клиента не разпитва нищо по телефона, направо поръчва услугата, записваме адрес, дата  и час.

Дойде време за работа, отиваме на обекта. Намираме си паркомясто до входа на блока, разтоварваме машините, приготвяме кофата с препарати за почистване, взимаме си всичките салтанати и се запътваме към входа. Както винаги и както пред всеки вход, винаги има по един бай Иван (домоуправител) или просто клюкар, в слуая бяха две Иванки, възрастни. Вървим си и предусещам как ще ни загубят 5 минути от времето в задаване на всякакви въпроси свързани с работата ни.
Машина за пране на матраци
Машина за пране на матраци и дивани
Снимка: Георги Сивилов - 8thclr.com

Тамън да пристъпим във входа и едната жена се обажда, добър ден! Добър ден, поздравихме дамите...
Едната жена: Виеее от фирмата за чистене по домовете ли сте?
Ние: Да!
Жената: А матраци почиствате ли?
Ние: Да, почистваме матраци. В първия момент реших, че тази жена има някаква връзка с клиента, все пак идваме на адреса именно за тази услуга.
Жената: Добре бе младежи, аз да Ви попитам, че винаги ми е било интересно, как ги вкарвате тея матраци в машината да се перат?
Ние: ?!?!?!?!? Седим мигаме на парцали, глътнах си граматиката. След около 10 секунди мълчание, единственото нещо което ми хрумна беше, да предложа на жената да си поръча почистване, това ще отговори на всички нейни въпроси. Оставихме визитка и тръпнем в очакване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар