вторник, 9 февруари 2016 г.

Случка №2 - Ние отиваме да почистваме, а те ни третират като майстори!

Продължаваме с поредицата куриозни случки по време на работа.
Пресен пресен случай на заявка за почистване в кв. Обеля където ни посрещнаха изключително топло, даже в повече.

Поръчката:
Получаваме заявка за пране на диван, 6 кухненски стола и 2 килима. Отиваме на адреса, звъним на вратата, от вътре се чува Ивана или Гергана се тая, и аху ихо;] Отварят ни и ни посрещат с голяма усмивка.

В развитие:
Установихме каква е нашата работа, и започнахме приготовления. Напълнихме машините за пране и се захванахме да чистим.

Куриоза:
По някое време след като машините за почистване се чуваха повече от Ивана и Андреа, слава Богу, домакина дойде при нас с невероятно предложение, не бихме могли да откажем, но при едни по-различни обстоятелства. Ето и неговото предложение:
- Абе спрете малко си починете бе хора, да Ви предложа нещо, вода, сок има ракия, искате ли по една малка?

В този момент аз лично се почувствах третиран като някой майстор, който е дошъл да лепи плочки в банята, ако бях такъв сигурно нямаше да откажа, знаем ги майсторите... Вечно са за материали, се не стигат парите, постоянно ги черпиш с бира и спиртни питиета и никога не приключват в срок.

Моите разсъждения:
Ние сме повече от реномирана фирма за почистване и никога не бхме си позволили да сядаме на моабет с клиента, още повече за по ракия. Неразбирам само, откъде му хрумна на човека да предлага такива неща, не вижда ли, че и без това съм се изчервил като домат и загрял като калорифер на макс, та само ракия остава.

Развръзката:
Пожелахме по чаша вода, свършихме изпрахме мебелите и килимите и по живо, по здраво си тръгнахме, хубаво, че по пътя към следващия обект не ни спряха полицаи, незнам как щях да обясня миризмата на алкохол с която се бяхме сдобили напълно безплатно, върви им обяснявай, че сме ходили да почистваме!

Няма коментари:

Публикуване на коментар