понеделник, 16 януари 2017 г.

Съвети при избор на фирма за почистване

Напоследък провеждам кратка анкета с всички клиенти с които имам контакт на терен. Единият от въпросите които им задавам е как си избират фирма за почистване.

Ще се учудите може би, но над 90% от клиентите ми казват, че търсят в Google и просто цъкат на първият резултат който им се предложи. Всичко хубаво, но после започват и да ми се оплакват от не добро почистване, от издънки и т.н. Като ги попитам защо не подбират по внимателно фирмата си за почистване, в повечето случаи отговорът е, че нямат време.

Затова реших да напиша малко полезни съвети при избора на фирма за почистване по домовете. Следвайте тези стъпки и вероятността да попаднете на фирма фантом или негодно почистване е много по-малка.

1. Разглеждайте публикуваната информация за услугата от която се интересувате в поне 5 сайта на почистващи фирми.
2. Сравнявайте цените на услугите, ако в някой от сайтовете цената е съмнително ниска спрямо другите, потърсете почистване от друг сайт.
3. Потърсете кои са клиентите на почистващите фирми, разгледайте тяхното портфолио.
4. Потърсете отзиви от клиенти или пък официално издадени документи като например референции.
5. Погледнете дали фирмата за почистване има страница "за нас" и дали е публикувала адреса си в секция контакти, фирми които се крият и не публикуват адрес обикновено крият нещо.
6. Редуцирайте фирмите за почистване до 2 от първоначалните 5 чрез по-горе написаните съвети.
7. Обадете се по телефона и на двете останали фирми и задавайте въпроси свързани с услугата за почистване която ви е необходима, ако от някоя от фирмите се затруднят в отговора или усетите несигурност в отговорите им това означава, че сте намерили вашата от общо 5-те.

Надявам се да съм бил полезен, все пак това са хората които ще влязат за почистване в дома или офис помещението ви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар